Ketelll

Over ons

De Voerstroop is een echt traditioneel en ambachtelijk product, wiens recept van generatie tot generatie overgaat.

De stroop wordt momenteel geproduceerd door Eugène Wiertz en zijn vrouw Lieve Robijns. Eugène, die het stroop maken van zijn vader Aloïs leerde, heeft begin deze eeuw de productie helemaal overgenomen van zijn vader. Sindsdien zijn er heel wat aanpassingen gebeurt inzake hygiëne en traceerbaarheid. Toch zijn het recept en de bereidingswijze nog helemaal authentiek.

Foto opa
De stroopstokerij van vroeger

Echter is de stroop een 'uit de hand gelopen' hobby geworden. Want naast de stroopstokerij hebben Eugène en Lieve ook nog een melkvee-bedrijf. De boerderij telt ongeveer 80 koeien, die twee keer per dag gemolken moeten worden. Het is dus vaak een gezonde balans zoeken tussen stroop en koeien.

Koeiennn
Een glimp van de boerderij (Bron: Gert Verstreken, 2016)

Benieuwd naar ons hele verhaal? Aarzel dan niet en kom eens langs op de boerderij!

Foto DVDLB
Eugène en Lieve (Bron: Boerenbond, 2016)